Followers

Tuesday, December 24, 2013

22.12.2013 Arcturian Message


22. prosinca, 2013


Dolazimo da svima vama poželimo puno sreće u ovo vrijeme Hanuke, Božića ili kojeg god drugog blagdana ste odabrali slaviti u ovo vrijeme.  Ovo vrijeme  sa sobom nosi  energiju radosti, neovisno o tome što mnogi ovo vrijeme ne nazivaju Božićem, već nekim drugim imenom. Ovo vrijeme potiče na slavlje, ljubav i osjećaj Jednote, što su zapravo pozadinske energije Božića. 

  
Za kršćane, Božić predstavlja Kristovo rođenje, međutim, mnogi koji sebe nazivaju kršćanima, ne uspijevaju sagledati pravu pozadinu svih s Božićem povezanih obreda, rituala i same proslave Kristova rođenja, bivajući uvučeni u mnoge rituale, bez dubljeg razumjevanja ključnih istina toga događaja (Kristova rođenja).  Rituali, sami po sebi, imaju samo onoliko važnosti i moći  koja im se daje, jer su oni samo izražaj dubljih duhovnih istina. Pokušajte razmotriti dublje značenje ovog blagdanskog perioda, jer je vanjski izražaj i materijalno tumačenja bilo čega, uvijek interpretacija pozadinske,  duhovne realnosti vanjskih pojava. 
Uživajte u blagdanskim svečanostima, i pokušajte otpustiti bilo kakve brige, koje možda imate. Gledajte i promatrajte oko sebe, sa lakoćom i svjetlošću u srcima, i dozvolite sebi da se pridružite bilo kojim aktivnostima koje rezoniraju sa vama. Zajedno sa teškim životnim lekcijama, namjenjeno vam je da iskusite radost i naučite biti sretni., a sada je savršeno vrijeme i dobar  povod  za učenje tih lekcija, za sve vas koji ste do sada imali problema sa doživljavanjem radosti i sreće.   Predugo je vremena duhovni život bio izjednačen sa stoicizmom i patnjom, do te mjere da se povjerovalo u ideju po kojoj nanošenje bola samome sebi – čini pojedinca „svetim“. Takvo je vjerovanje čista besmislica dragi naši, i znajte da su ove pogrešne koncepte u svjetsku svijest usadili oni koji su profitirali od toga što je čovječanstvo povjerovalo u takve ideje. Jer, radost, radost nosi energiju Božanskoga.
Da, vi ste ovdje da učite, i velik dio toga učenja sastoji se u tome da integrirate energije radosti i ljubavi, što vam onda omogućuje da ih i izrazite, jer, ni ne možete izraziti nešto, što mislite da nemate. 
Blagdansko vrijeme  za neke od vas je zbunjujuće, jer osjećate potrebu  da preispitate  mnoga od vaših tradicionalnih uvjerenja. To je zapravo dobra stvar, jer znači da sada, više ne uzimate zdravo za gotovo ideju po kojoj  život može i treba  biti življen samo na  jedan određeni način, te da je sve što odstupa od toga određenog puta, lažno i pogrešno. Zapravo, ovaj svijet je raznolik i predivan u svojoj raznolikosti, ispunjen mnogim tradicijama i različitim načinima izražavanja, i trebali bi ih sve doživjeti. Oni koji zauvijek ostanu zarobljeni u okvirima samo onoga što znaju, vjerujući da je to jedini ispravan način života, nikada neće uživati u beskonačnoj raznolikosti ovoga svijeta.  
Skupite hrabrost i otpustite  sve ono iz vašeg  života  što više ne rezonira sa vama. Otpustiti, ne znači određeni problem potisnuti i gurnuti „pod tepih“, pobjeći od njega, ili ignorirati određene korake, koji moraju biti poduzeti kako bi se problem razriješio. Jer ipak, radi se o učestalim, ponavljajućim karmičkim situacijama, koje jednom zauvijek trebaju biti razriješene. Otpuštanje nečega, nije izgovor ili opravdanje za izbjegavanje stvari koje vam nisu ugodne, i  koje se možda stalno iznova pojavljuju u vašem životu. U duhovnom smislu, otpustiti znači pogledati duboko u sebe, analizirati određeni problem, i shvatiti zbog čega nešto više ne rezonira sa vama. Iskreno preispitajte svoj sustav vjerovanja i zapitajte sebe: „Što ja vjerujem o ovoj osobi,  ovom mjestu, događaju, iskustvu i slično“. Zatim se zapitajte: „Je li moje vjerovanje istinito, ili je to samo neki koncept koji potječe iz trodimenzionalnog sustava vjerovanja, a kojeg se još uvijek držim?“ Ubrzo ćete početi sagledavati taj problem iz nove  perspektive, što će vam dati snagu i moć da  ga onda i otpustite. Istovremeno, šaljite bezuvjetnu ljubav i svjetlost svima koji su uključeni u njega.  Zatražite smjernice i upute, jer vaši Vodiči samo čekaju da ih potražite. Zapišite sve što vas muči, uzmite si dovoljno vremena, i zaista preispitajte  svoj sustav vjerovanja. Može biti vrlo bolno otpustiti  nešto na što ste se već navikli, čak i ako je to nešto prožeto teškim i gustim energijama, i čak ako znate da bi vama bilo bolje bez toga. Navedena potreba otpuštanja,  vrijedi za veze i odnose, tradicije i običaje, navike, i bilo što drugo, za što osjećate da je staro i završeno. 
Otvorite sebe pravom značenju Božića dragi naši. Otvorite sebe slavlju, zahvalnosti, sreći i radosti, dopuštajući  da se Krist (Svjetlo) rodi u vašim srcima, i pokušajte ne vezati Božić za jedan događaj, koji se desio nekad davno.  Dopustite da duh Božića bude u svakom trenutku, svakoga dana, unutar vas, u vama samima. Rođenje Krista dešava se u skromnom srcu, (skromnoj staji), onome tko je otpustio svoj ego i osjećaj vlastite važnosti (dualnost i odvojenost) i razvio se iznad svega toga. To je prava poruka  Božića. 
Mi slavimo sa vama dragi naši. Sa vama slavimo prisjećanje  na poruku Jedinstva i Jednote, koja je dana svijetu kroz događaj koji se odvio prije 2000 godina. To je bio, i to jest, Kristov vječni dar vama. Priznajte i prihvatite ovaj dar, kroz sve dublje razumijevanje Kristovih  poruka, a onda ih počnite i živjeti,  bez osude, bez kritike ili uvjerenosti samo u vlastitu ispravnost.
Božić nije samo za one koji sebe nazivaju Kršćanima, jer Božić predstavlja proslavu  univerzalnog Jedinstva,  koje uvijek treba interpretirati  na sve dubljim razinama. Mnogi takozvani ateisti i agnostici, na savršen način prakticiraju i žive istinu Jedinstva, često potpunije i temeljitije  od mnogih koji sebe nazivaju „Kršćanima“. Pokušajte ne davati nikakve oznake ili etikete nekomu ili nečemu, već se samo fokusirajte na vaše vlastito putovanje, i pokušajte sami živjeti poruku Božića.
To je prava istina  kršćanstva i  prava poruka Krista. 
Čestit i sretan Božić. 
Mi smo Arkturijanci, 22.  prosinca 2013. 

prevela: Mirna

No comments:

Post a Comment

INVOC


Za titlove kliknite na kvadratić u desnom donjem uglu video okvira.

INVOKACIJA

14:02:2014 - 09:00H BRISBANE, AUSTRALIA

13:02:2014 –24:00h ZAGREB, CROATIA

http://24timezones.com/

Ron Head - Mihael - CROATIAN