Followers

Monday, June 17, 2013

16.06.2013 Arcturian Message


16. lipnja 2013


Pozdravljamo vas dragi naši i opet dolazimo da vam govorimo o istini i ljubavi.  Vaš se razvoj odvija brzo, i Svijetlo se na Zemlji povećava, iako o tome ne čujete puno u vašim medijima. Mnogi se bude  i osjećaju potrebu da se oslobode tiranije i ropstva svega onoga što su do sada prihvaćali zdravo za gotovo. Ovo putovanje u vlastitu unutrašnjost, očituje se i izvana, u vanjskom svijetu, te zbog toga i vidite toliko puno otpora i suprotstavljanja autoritetima i vlastima diljem svijeta. Iako mnogi ne razumiju što se zapravo događa, bivaju privučeni i uvučeni u takve proteste, temeljem unutrašnjeg znanja – spoznaje da imaju pravo na slobodu izražavanja, pravo na izricanje svoga mišljenja i pravo na život u slobodi, život oslobođen od manipulacija i sukoba.

Mnogi su u prošlosti ginuli, i ubuduće će ginuti, u takvim pokušajima buđenja svijeta, no to je bila njihova svrha,  odluka i izbor  njihove duše.  Za neke, upravo je ta pogibija za slobodu predstavljala sredstvo koje su sami odabrali kako bi nadopunili iskustva iz prošlih života, života u kojima su dominirali nad drugima, te su stoga u ovom životu na sebe preuzeli teret borca za slobodu, kako bi čovječanstvu pomogli da razvije novu svijest o tome što sloboda zaista jest. Ne odobravamo i ne podupiremo ubijanje i nasilje, već samo naglašavamo da postoje oni koji  uče na ovakvim razinama, te mnoga mjesta na svijetu još uvijek rezoniraju sa ovakvim gustim energijama. 

Sloboda se ne sastoji samo u tome da vam neki pojedinac, grupa, ili vlada, dopuste nešto učiniti. Sloboda je stanje unutrašnje sreće, sa mogućnošću da sami sebe slobodno izrazite. Razmislite o ponašanju i djelovanju  malog djeteta –to je sloboda koja se  izražava kad su djeca jednostavno ono što ona jesu. Ukoliko vaše odluke i izbori ne ometaju slobodu drugih, svi imate Božansko Pravo biti ono što jeste – ženiti se sa onim tko vama odgovara, raditi koji god posao želite, od kojeg vam duša pjeva, izražavati  svoje ideje bez straha od kazne, čak i kada vaše ideje ne predstavljaju društveno prihvaćene norme.

Energija tro-dimenzionalnog svijeta, držala je čovječanstvo u okovima raznim pravilima o tome što je prihvatljivo a što nije, koja su sva bila utemeljena na pogrešnim konceptima, onima o dualnosti i odvojenosti. Oni koji odabiru „izlazak iz ormara“, bili su, i još uvijek su, često strogo kažnjavani: fizički, emocionalno i mentalno. Tko smišlja i donosi ova pravila? Tko ih nameće, tko provodi, a tko izvršava? Razmislite o tome dragi naši, jer se vaše poimanje slobode mijenja, neovisno o starim pravilima i svim  poznatim zastavama, kojima se maše kako bi se stara pravila još više učvrstila. .
Mnogi pate, dok iskreno pokušavaju slijediti i ispuniti iluzorna pravila ispravnog i pogrešnog, dobrog i lošeg, koja im postavljaju oni koji imaju moć: vlade (lokalne i nacionalne), religijski vođe, mediji, bogati i slavni, stručnjaci, ili pak obična rodbina. Mnogi shvaćaju da im njihovo unutarnje vodstvo i vlastita intuicija govore kako su oni slobodna bića, ali im svijet govori kako se moraju pokoriti onima koji „najbolje znaju“ što je dobro i ispravno za sve ostale. 
Ovdje se ne radi o tome da roditelj treba svojoj djeci dopustiti da ona rade što god požele, jer bezuvjetna ljubav roditelja mora sadržavati i  jednostavna pravila koja izražavaju odgoj u ljubavi, smjer, strukturu, te podučavanje djeteta – da dijete može ući duboko u samoga sebe, te čuti i poslušati vlastitu intuiciju.
Sloboda je urođeno, duhovno pravo svake duše, jer svaka je duša iskra Božanstva, i samo oni koji ne poznaju ovu istinu, mogu biti toliko drski i  pomisliti da mogu svezati i sputati Božansko. Sloboda se sastoji u shvaćanju toga tko ste i što ste vi zapravo dragi naši, i upravo sada, vidite da se ova istina budi u svijetu. Većina onih  koji se ponašaju nasilno, ne shvaćaju na svjesnoj razini na što zapravo reagiraju. 
Tijekom vremena, kroz povijest, čovjek je ne znajući tko je i što je on zapravo, povjerovao da su oni na položajima moći (društvenim, religijskim,  državnim), sposobniji donositi odluke za njega nego što je on sam u stanju, što je često bilo podupirano i fizičkim kažnjavanjem. To je bio početak gubljenja slobode i većina nije bila svjesna što se događa. Oduvijek je bilo i uvijek će biti onih koji su sretni kad uzimaju tuđu slobodu, jer pri tome, oni postaju moćniji… no sada se dešava nešto drugo. Sada se čovječanstvo počinje prisjećati svoje nekadašnje slobode. 
Sloboda se prvo događa i ispoljava na osobnoj razini, a onda se ispoljava i u vanjskom svijetu, kroz riječi i djela. Može se dogoditi da pojedinac kome je oduvijek govoreno da je glup primjerice, i koji sam sebe smatra glupim, iznenada shvati kako on uopće nije glup, možda manje obrazovan, ali ne i manje vrijedan zbog toga. Može se dogoditi da supruga i majka shvati kako i ona ima pravo na osobne izbore i odluke, koji se mogu razlikovati od onih muža ili djece. Krivnja počinje opadati, i  novi osjećaj snage i moći zauzima svoje mjesto.
Mnogi napuštaju organizirane tradicionalne religije, jer je Svijetlo urodilo shvaćanjem po kojem pojedinac ne treba nekog drugog koji bi mu rekao  u što treba vjerovati ili što je ispravo a što neispravno. Pojedinci su sada jasno i glasno vođeni iznutra, svojom intuicijom. 
Čovječanstvo sve više i više postaje svjesno određenih aktivnosti koje ga drže u okovima, a koje se često opravdavaju u ime slobode. Ove ironične aktivnosti sada se otkrivaju i sve više bivaju izložene, jer Svjetlost uzašašća osvjetljava sjene, te više ne dozvoljava tajnovitost i manipulacije.  Promatrajte kako Svjetlost obasjava tamu, a ipak, oni koji bi vas i dalje držali u mraku, iz petnih se žila trude dokazati  kako je ispravno sve što oni učine. Probudite se dragi naši, jer kako Svjetlost počinje obasjavati sjene, shvatit ćete da su mnoge sjene u sebi sadržavale pogrešna poimanja, koja su naivno prihvaćena kao nužna za vašu slobodu. 
U nekim zemljama doista postoji puno više slobode nego u drugim zemljama. U velikom djelu Bliskog istoka Božanska je ženska energija još uvijek zarobljena, još se uvijek drži u okovima, ali i to se također mora promijeniti, jer  stvarnost predstavlja ravnoteža između muške i ženske energije. Obje energije su potrebne za cjelinu, i jedna nije bolja od druge. I muški i ženski aspekti, posjeduju jedinstvene darove i jedinstvene energije, koje tek zajedno izražavaju Božansku Ideju oblikovanu i stvorenu na početku. Muškarac, žena i dijete,  materijalne su, trodimenzionalne interpretacije viših istina svetog Trojstva.
Sloboda pjeva pjesmu o tome tko ste vi zapravo. Ona vam dozvoljava da se oženite ili ne oženite, da govorite vaše vlastite istine i da živite iz vlastite unutrašnjosti. Međutim, sloboda nikome ne daje za pravo da ometa i da se miješa u tuđa putovanja, izbore, odluke ili prava, koliko god se ona činila pogrešnima. Ipak, nisu sve duše spremne ili dovoljno razvijene da žive iz prave, istinske slobode. Neke duše,  dragi naši,  još uvijek trebaju pravila, propise, pa čak i kazne. Oni koji su privučeni čitanju ovih poruka, nisu takve prirode, i spremni su da prihvate viši smisao slobode. 
Sloboda se sastoji u bezuvjetnoj ljubavi. Sloboda se sastoji u dopuštenju da vaša vlastita intuicija rukovodi vašim izborima i odlukama, što je realizacija vaše urođene Božanske prirode, čime dozvoljavate da vaši izbori i odluke  dolaze iznutra. Sloboda se ne sastoji u izborima i odlukama koji se vrše pod vanjskim pritiscima, pritiscima  za  prilagođavanjem i konformizmom.  

Mi smo Arkturijanci, 16. lipnja 2013.


prevela: Mirna

No comments:

Post a Comment

INVOC


Za titlove kliknite na kvadratić u desnom donjem uglu video okvira.

INVOKACIJA

14:02:2014 - 09:00H BRISBANE, AUSTRALIA

13:02:2014 –24:00h ZAGREB, CROATIA

http://24timezones.com/

stock photo : Croatian flag butterfly flying, isolated on white background

Ron Head - Mihael - CROATIAN