Followers

Tuesday, October 18, 2016

Croatian: Arcturian Group Message 10/9/16


L-121-1 20Clifton 20Gorge-Yellow 20Springs  20Oh

Pozdrav dragi naši. Dolazimo u Svjetlosti novoga dana i na tom se mjestu sastajemo s vama.
Ne očekujte da se bilo što nastavi na načine koji su vam poznati iz prošlosti. To je zato što je materijalni svijet kojeg poznajete formiran od energija vjerovanja koje više ne postoje. Budite otvoreni prema promjenama i prihvaćajte ih, umjesto da im se odupirete, jer ništa stvarno nikada nije izgubljeno, a ideje koje su ukorijenjene u istini (stvarnosti) će se uvijek iznova pojavljivati u novim i višim oblicima izražavanja kada će biti  potrebne.
Arkturijanci žele govoriti o pravednosti, koja je u stvarnosti duhovna ideja, aspekt Božanske Svijesti, čiji se koncepti sada preobličavaju u više načine izražavanja.

U trodimenzionalnom svijetu – u kojem je pojedinac ukorijenjen u dualnosti i odvojenosti, pravdom se obično smatra koncept "oko za oko" i mnogi religijski sustavi vjerovanja i dalje uče ovaj koncept koristeći Bibliju za svoje reference. Ono što se često zanemaruje jest to da je ovaj citat iz Starog zavjeta Biblije, koji je pisan davno prije, za neprosvijetljenu svijest tih vremena.
Postoji istina skrivena u mnogim pričama za one koji ih čitaju sa "očima koje vide, i ušima koje čuju", ali ih većina još uvijek tumači doslovno. Koncept  "oko za oko" trebao je biti maknut u stranu kad je majstor Isus učio; "Došao sam donijeti novi zavjet", ali ljudi tog vremena, čak i današnjeg, još uvijek nisu bili spremni to prihvatiti.
Pravda je ravnoteža energije. Budući da postoji samo jedna energija, koja se uvijek nastoji uskladiti sa samom sobom (nastoji doći u jednost) i doživljava se kao pravednost u svijetu koji još uvijek ne zna za Jedinstvo. Ona se često manifestira, iako ju metafizički svijet naziva Karmom, koja je uravnoteženje energije, a ne kazna ili osveta za što je mnogi smatraju.
Karma je doživljavanje energije koju je formirao i održavao kroz neznanje pojedinac, i često se nosi sa sobom tijekom mnogih života, sve dok osoba mije duhovno spremna iskusiti i učiti iz svojih kreacija. Karma je dio puta učenja svake duše – sve do sada.
Karma postaje nevažna jednom kad ste prerasli to stanje svijesti. Otpustite svake koncepte o karmičkoj osveti koje možda i dalje držite u sebi, jer ste sada u mogućnosti da očistite, uravnotežite i riješite probleme na višoj razini, kroz vašu postignutu svijesti o istini.
Dostizanje višeg osjećaja pravde često predstavlja dilemu za ozbiljne tražitelje istine koji pokušavaju da "naprave pravu stvar". U svom žaru da budu otvoreni i duhovni, i vjerujući da prakticiraju bezuvjetnu ljubav, oni često završavaju ignorirajući ili "stavljajući pod tepih" aktivnosti koje je potrebno izvesti na svjetlo dana za dobrobit svih uključenih.
Prava pravda znači pomagati drugome na način koji je prihvatljiv njihovom postignutom stanju svijesti (što može biti bilo što, od zatvora, provjeravanja, ili samo dobrog predavanja). Nije dobro citirati Bibliju, ili govoriti o vrijednosti osobnih prava, ako se svijest pojedinca jednostavno ne može uskladiti s tim pristupom.
Pravda je duhovna aktivnost, aspekt svačijeg svakodnevnog života, koji nije ograničen samo na zakone i sudove. Nastavnici, roditelji, obitelj i prijatelji, svi doživljavaju prilike da prakticiraju pravdu, od onih najmanjih  događaja do najdubljih.
Pravda je u današnjem svijetu i dalje za mnoge prihvatljiv izgovor za osvetu, mržnju, ljutnju i slično. Međutim, svjetska se svijest brzo otvara shvaćanju da su svi povezani i da ono što radite, vidite i vjerujete o drugom, to radite, vidite i vjerujute o sebi. To je razlog zbog kojeg svjedočite žestokim sukobima između starog sustava vjerovanja koji se bori da ostane na vlasti i nove svijesti koja vrednuje sve u jednom. Nikada se ne bojte, jer je jedan s Bogom većina.
Pravda je bezuvjetna ljubav izražena prema potrebama pojedinaca.U višem smislu pravde, ne može biti "jedna veličina koja odgovara svima", i kao razvijene duše morate shvatiti i prihvatiti pravdu na način koji to odražava. Pravda shvaćena samo kao kazna odražava dualnost i odvojenost, ali pravda shvaćena kao prilika da se drugima pomogne prerasti njihovo sadašnje stanje svijesti odražava novu i razvijeniju svijest.
Kada promatrate patnju drugih, dolazite u iskušenje da se želite osvetiti onima koji tu patnju uzrokuju. Vjerovanje u odvojenost i dalje ostaje snažno, jer je bilo dio svačijeg sustava vjerovanja tijekom mnogih života. Kada doživite ove negativne emocije, nemojte ih pokušavati odgurnuti u nastojanju da ih pokopate, zaniječte, ili im se opirete, već ih  jednostavno priznajte kao dio onoga što vi jeste u ovom trenutku. A zatim...
Bez prosudbe ili kritike pregledajte i počnite mjenjati svoj sustav vjerovanja - "Koja vjerovanja još uvijek imam u vezi drugih? Jesu li ta uvjerenja istinita u svjetlu onoga što sada znam?" Nakon iskrenog ispitivanja jednostavno nastavite sa svojim danom, ne dajući  nikakvim zaostalim starim konceptima i uvjerenjima moć koju oni nemaju.
Opet, moramo naglasiti da određeni pojedinci moraju biti uklonjeni iz društva i određene akcije mogu predstavljati odgovarajuću i brižnu akciju za njih. Nerazvijeno stanje svijesti, koje u potpunosti funkcionira u trodimenzionalnoj energiji, jednostavno još nije u stanju shvatiti koncept jednosti. Rješenja se nalaze na svim razinama svijesti, jer su rješenja zapravo materijalni osjećaj božanske potpunosti.
Oni na pozicijama dijeljenja pravde koji su stekli svijest o istinskoj pravdi, mogu prepoznati (oni često nisu svjesni toga) istinsku bit svakog čovjeka koji dolazi pred njih, a zatim su intuitivno vođeni tome što taj pojedinac zahtijeva za učenje i rast. Kazna onda odražava na najbolji mogući način ono što je najprikladnije za pojedinca u datom trenutku i teče s višim energijama.
U ovom trenutku, cijeli trodimenzionalni sustav vjerovanja se mijenja - stare ideje se otpuštaju, a nove se prihvaćaju, upoznaju i prakticiraju iz perspektiva koje nikada prije nisu uzete u obzir. Neki nisu u stanju prihvatiti veći osjećaj za pravdu i za njih postoji zbunjenost i sukobi, jer još ne mogu odvojiti pravdu od kazne i osvete. Pravda, kao i sve božanske ideje, mora se razumjeti u dubljem smislu, ako se neki pojedinac želi duhovno razvijati.
Veći osjećaj za pravdu je onaj koji pomaže drugome da uči, raste i razvija se iz svojih postupaka. To uključuje stvaranje situacija u kojima osoba može početi otvarati svoje srce za ljubav za sebe i za druge, kroz metode koje nemaju sjedište u osjećaju prezira prema sebi, već na način koji pomaže osobi da sagleda širu sliku.
Primjer jednostavne ideje koja odražava veći osjećaj za pravdu može se vidjeti u onim zatvorima u koje se dovode napušteni psi iz skloništa pasa na brigu i skrb zatvorenicima. Mnogi od njih tada prvi puta doživljavaju bezuvjetnu ljubav. Oni prvo moraju iskusiti i razumjeti što je ljubav, prije nego što mogu početi živjeti i prakticirati ljubav. Ova vrsta programa dobar je primjer kako energije svjetlosti teku na praktičan način u skladu s onim što je potrebno, i pomažu proces promjene onima koji prihvaćaju novo mjesto, otvarajući ih za ideju da su možda nakon svega vrijedni ljubavi.
Nedostatak ljubavi prema sebi i nedostatak prihvaćanja, korijen su gotovo svih kriminala i nasilja. Pojedinci koji su naučeni vjerovati da su manje vrijedni ili nedostojni ljubavi, ili koji nose te energije u staničnoj memoriji, istresaju se na sve oko sebe fizički, emocionalno i mentalno, u nastojanju da dokažu da su vrijedni poštovanja. Oni predaju tu energiju svojoj djeci i tako se to nastavlja iz generacije u generaciju. Ima i onih koji vjeruju da imaju sve prave odgovore o Bogu i životu, te  da je njihova dužnost da na silu ova uvjerenja utuve drugima - samo još jedan pokušaj da se dokaže da su vrijedni poštovanja.
Kao i sa svim aspektima života na zemlji, ljubav je jedino rješenje - ne neki emocionalni, melodramatični pojam ljubavi, već prava bezuvjetna ljubav koja nije ništa drugo nego svjesna realizacija Božanstva kao istinske suštine svega što je živo. Stalno prakticirana, ova svjesnost postupno postaje vaše postignuto stanje svijesti, omogućujući vam da lako prepoznajete svjetlo u svakoj osobi - čak i onima koji se smatraju nedostojnim ljubavi od strane društva.
Glasajte za suce koji su stekli svijest o milosti i podupiru duh zakona nasuprot slova zakona. Podržite one u zakonu i poretku  koji rade svoj posao s otvorenim srcem, čak i kada je potrebna snaga ili moć. Pokušajte da automatski ne osuđujete one koji rade kako bi svijet bio sigurnije mjesto za vas, stavljajući ih sve u istu kategoriju, zbog djelovanja nekoliko neprobuđenih.
Ovo je nova svijest i ona je ono što ste se tako trudili donijeti. Neki očekuju da nove energije znače opuštanje i uživanje ​​u životu bez ikakvih problema, ili negativaca, ili promjene, a da se pritom zadrži svoj udobni stari sustav vjerovanja. Umjesto toga, otkrili ste da ste postali radnici, najčešće zaslužni za promjene koje se većini ne sviđaju.  Ostanite hrabri i vjerujte da radite upravo ono što ste kao evoluirana duša došli raditi.
Kako dopuštate da svaki dan bude nov i svjež, ostavljajući bilo kakve koncepte o tome kakve stvari "trebaju biti", vrlo brzo ćete početi imati iskustva koja su potpuno nova i uskoro ćete naći mir, radost, cjelovitost i obilje usprkos onome što se događa oko vas, jer ćete steći svijest koja zna da su te stvari stvarnost.

Mi smo Arkturijanci, 9. listopad 2016.
Translator: Mirna 

No comments:

Post a Comment

INVOC


Za titlove kliknite na kvadratić u desnom donjem uglu video okvira.

INVOKACIJA

14:02:2014 - 09:00H BRISBANE, AUSTRALIA

13:02:2014 –24:00h ZAGREB, CROATIA

http://24timezones.com/

stock photo : Croatian flag butterfly flying, isolated on white background

Ron Head - Mihael - CROATIAN