Followers

Tuesday, May 13, 2014

11.05.2014 Arcturian Message




Pozdrav dragi naši. Ponovno dolazimo da vas savjetujemo i ponudimo svoju pomoć u kojem god obliku možemo. Ipak, uvijek imajte na umu da je prosvjetljenje vaša misija, vaše putovanje i vaš izbor. I dalje postoje pojedinci koji su odabrali ne činiti ništa i koji čekaju spasitelja u obliku drugog čovjeka, posebne knjige, nekog alata, nekog događaja ili galaktičke pomoći. Takav stav odražava stari sustav vjerovanja, koji se temelji na odvajanju od Izvora i potrebi za nečim izvan sebe kako bi se bilo “spašeno”.

Vaš spasitelj je unutar vas, u vama samima, dragi naši. Oduvijek je bio i zauvijek će biti, jer to je ono što vi jeste. Vaš se spasitelj u tišini odmarao unutar vas od jednog života do drugog, kroz dobra i manje dobra životna iskustva proživljena u dualnosti i odvojenosti, čekajući da bude prepoznat. Kao i u duhovnom putovanju svake osobe, u određenom ste trenutku napokon dovoljno razvijeni da prepoznate i prihvatite tu istinu o sebi. Životna pitanja koja su se dotada činila jako važna tada počinju blijediti u ništavilu (što zapravo i jesu), te više nemate potrebu tražiti bilo što izvan sebe. Tada počinjete tražiti unutar sebe svoju vlastitu Božansku suštinu, počinjete slušati svoju intuiciju i otkrivate da je sve ono što ste tražili – unutar vas.  To je dugo skrivana istina, dragi naši. 

Arkturijanci žele govoriti o ljubavi. Ljubav je suština duhovnog razvoja. Ljubav je spoznaja jednote i aktivnost jednote, koja potječe od postignutog stanja svijesti o JEDNOTI u kojoj sve i svatko postoji. U trodimenzionalnom sustavu vjerovanja dualnosti i odvojenosti, ljubav (jednota), uvijek se tumači na osobni način, ovisno o individualnom stanju svijesti, kao energetska povezanost među određenim ljudima.  Međutim, ljubav je Univerzalno Jedinstvo svega unutar Sveprisutne Božanske Svijesti, koja sebe uvijek ispoljava u neograničenim oblicima i beskonačnoj raznolikosti. 

Kako se unutar individue budi spoznaja jedinstva, tako se Jedinstvo počinje očitovati izvana  kao mir, radost, razumijevanje, suradnja, i sve ostale osobine koje život čine ugodnim. Dok promatrate svijet sukoba, razdora i ratova, znajte da je ono što promatrate samo izraz bezlične, univerzalne svijesti dualnosti i odvojenosti, koja nema nikakav božanski zakon koji bi je podržavao.

Svijet se vidi i tumači na iluzoran način. Zemlja (Gaja) nije iluzija, kako su mnogi mislili, već je živo biće, živa duša. Sve što možete vidjeti, čuti, okusiti, dodirnuti ili pomirisati materijalna je interpretacija duhovne realnosti. Možete se zapitati: ”Je li i rat duhovna realnost?” Rat je izvanjski odraz svijesti koja se temelji na odvojenosti. Ta će se pojava promijenti i nestati kako se sve više i više ljudi budi u shvaćanju jedinstva. Duhovno svjetlo probuđenog svijeta donosi na površinu i osvjetljava puno stvari koje su dosada bile u sjeni. Iako se i na osobnoj i na globalnoj razini može činiti da se sada stvari pogoršavaju, zapravo se sve što je staro i završeno, upravo sada osvjetljava vašim svjetlom dragi naši, kako bi se očistilo i otpustilo. Vi sami mijenjate svjetsku svijest samim time što živite, djelujete i imate svoje biće ukorijenjeno u istini o tome tko ste vi zaista. Što više raste individualna i globalna Svijest jedinstva (ljubavi), to se sve više pojave nesklada preoblikuju u pojave suradnje i mira, bilo da se radi o obiteljskim odnosima ili o odnosima u svijetu.

Važno je da shvatite kako vaše jedinstvo sa  Božanskom sviješću ujedno tvori vaše jedinstvo sa cjelovitošću, što se izvana može manifestirati kao završavanje svega onoga sa čim više ne rezonirate, bilo da se radi o ljudima, načinu života ili određenim aktivnostima. Što god više ne rezonira sa vašom energijom, može prestati biti dio Vašeg života, jer to više ne predstavlja potpunost i cjelovitost za vas. Zbog toga vas i potičemo da se prestanete truditi i da otpustite sve što je završeno, neovisno o tome koliko vam je to nešto dobro služilo u prošlosti. Sve se premješta u nove energije, i sve se prosvjetljuje, što će se izvana očitovati u novim oblicima i novim formama. Budite spremni na promjenu, jer se evolucija uvijek očituje kao promjena. 

Kad god stupate u odnos sa bilo kojim drugim životnim oblicima, vi zapravo stupate u odnos sa samim sobom, jer postoji samo Jedno, Jedno, Jedno, i upravo zato što god napravite drugima, što god kažete drugima i što god date drugima, sve to zapravo radite sami sebi, shvaćate li? Ovo je porijeklo karme i objašnjenje kako karma funkcionira, sve dok niste sposobni napredovati u više stanje svijesti u kojem više ne trebate bolne i teške lekcije karme, već ste u stanju učiti iznutra.  

Ova poruka o Jedinstvu, bila je davana kroz vrijeme preko raznih majstora, no uvijek je bila izgubljena, zbog pogrešnih interpretacija i pogrešnih tumačenja neprosvjetljenih sljedbenika koji su prenosili svoje ograničene i manje razvijene koncepte originalne poruke. Kad god se čista učenja organiziraju, dublje se istine uvijek izgube, zbog sljedbenika koji počinju prezentirati svoje vlastite koncepte originalnih učenja. Vjerovanje po kojem netko treba neku osobu, neku organizaciju ili neki alat kako bi duhovno odrastao, pogrešno je i zastarjelo vjerovanje, i zadržat će vas zatvorene u odvojenosti. Vaša je crkva unutar vas, dragi naši.

Jedinstvo (ljubav) je zakon, stvarnost i istina. Ova spoznaja može uzrokovati konfuziju kod onih kojima je ugodno unutar vlastitog uspostavljenog sustava vjerovanja. Istina se može prihvatiti i živjeti, no istina se sama po sebi ne može mijenjati. Postoje mnogi koji su duhovno spremni, no koji i dalje žive u otporu, i koji trebaju napredovati na teži način, tako što će primiti “poziv za buđenje”. Neki drugi jednostavno odjednom i iznenada “shvate sve to”, jer su se za to pripremali kroz mnoge živote. Postoje također i oni koji su se potpuno probudili u drugim životima, i koji su odabrali upravo sada biti na zemlji kako bi pomogli svijetu koji se budi. 

Ovo je vrijeme velikih promjena za sve. Svi, bilo da su toga svjesni ili ne, osjećaju fizički, emocionalno i mentalno intenzivnu energiju koja se slijeva na zemlju i koja donosi sa sobom olakšanje od svega što je gotovo i završeno, i na osobnoj i na globalnoj razini. Zbog novih i viših energija Svjetla, mnogi počinju preispitivati svoja uvjerenja, dok oni koji nemaju razumjevanja za ono što se događa, počinju paničariti.  

Vi možete pomoći onima koji se boje i paničare, no ne na način da postanete “misionari”, već da jednostavno bacite sjeme istine onima koji su ga spremni prihvatiti. Nikada drugima ne namećite dublje istine, misleći da im tako pomažete, jer drugi možda nisu spremni, te vaše akcije lako mogu postati samo vježba osobnog ega – što je greška koju su mnogi u prošlosti napravili i koju mnogi još uvijek čine.    

Dok promatrate one koji žele održati svijet u oskudici, kaosu i ratu, znajte da ne  postoji zakon koji podupire ili podržava takve pojave te da je sve od jednoga i u jednome,  čak i ako toga niste svjesni. Koliko često molite za svoje “neprijatelje” dragi naši? Ili  molite samo za “žrtve”?

Postoji samo JEDNO, i ova je spoznaja Ljubav, te tajna života za kojom ste tragali iz jednog života u drugi, a koja je simbolički prikazana kao potraga za Svetim Gralom. Sada ste spremni prihvatiti i živjeti ovu Božansku istinu. Radeći tako, vidjet ćete promjenu koju priželjkujete. 

Budite svjetlost, budite put, budite istina. Budite stvarnost koja se ne odnosi samo na jednog čovjeka koji je živio  prije 2000 godina.

To je način na koji će se svijet probuditi. 

Mi smo Arkturijanci, 11. svibnja 2014. 


Webpage: http://www.onenessofall.com/newest.html

 prevela: Mirna 

No comments:

Post a Comment

INVOC


Za titlove kliknite na kvadratić u desnom donjem uglu video okvira.

INVOKACIJA

14:02:2014 - 09:00H BRISBANE, AUSTRALIA

13:02:2014 –24:00h ZAGREB, CROATIA

http://24timezones.com/

stock photo : Croatian flag butterfly flying, isolated on white background

Ron Head - Mihael - CROATIAN