Followers

Wednesday, April 29, 2015

Croatian -- Arcturian Group Message 4/26/15



Pozdravljamo vas još jednom dragi naši,  u ovo vrijeme novih početaka. Dolazimo kako bi mnogima od vas koji i iznutra i izvana naizgled doživljavaju nesklad, donijeli ohrabrenje i ljubav. Stare ideje brzo postaju zastarjele i otapaju se, no nove se još uvijek nisu u stanju u potpunosti manifestirati (kako na individualnoj razini, tako i na univerzalnoj),  te vas takva situacija zbunjuje.

Može vam se činiti da svijet funkcionira kao i obično, no ipak shvaćate da mnogo od njega više ne rezonira s vama,  na način koji poznajete i koji očekujete.  Zbog te zbunjenosti počinjete sumnjati  sami u sebe. Nikad ne sumnjajte u sebe, i ne vjerujte da jednostavno izmišljate stvari, da ste preumorni, ili da jednostavno ludite,  dok se promjena počinje odvijati unutar vaše svijesti. Promjena označava svijest koja se širi, i često je jako daleko od onoga što je poznato i što se poznaje.


Vi niste svjesni koliko toga se događa na drugim razinama dok spavate, meditirate, ili jednostavno prolazite kroz svoj dan. Ljudska bića su programirana da sve analiziraju i da sve moraju mentalno shvatiti, no takav pristup ne funkcionira sa onim što se sada događa na dubljim razinama.

Osjećaj odvojenosti s kojim je čovječanstvo živjelo iz jednog života u drugi, u svijetu je uzrokovao mnogo nepotrebne patnje mnogim ljudimae. Manjina onih koji su prepoznali pogrešku ovog koncepta, oduvijek su bili  oštro  ušutkivani od strane neprobuđene većine,  pa je taj mit nastavljao živjeti. Tako su iskreni tragaoci navikli gledati izvan sebe, u one koje su smatrali učenijima. Isto tako,  ljudima je rečeno, i još uvijek im se govori, da je čovjek okaljan i grešan, te da mora pronaći put povratka božjoj milosti, kroz patnju i veliki trud.

Kriva učenja nikada nisu umanjila istinu, ali su kroz mnoge živote utjecala na vaše prihvaćanje istine. Sva iskustva (od kojih su mnoga neugodna), a koja proizlaze iz tog neznanja, važni su aspekti vašeg evolucijskog puta, i dovela su vas tamo gdje ste sada. Nema potrebe za strahom ili ljutnjom dragi naši, jer ste na svom putu.  Ostavite iza sebe takva učenja koja vam govore da morate vjerovati na neki određeni način, ili da morate proći posebne ceremonije kako bi bili "spašeni" ili duhovni.  Vrijeme je da shvatite da ste već spašeni i duhovni,  i ni u jednom trenutku povijesti nije postojalo vrijeme u  kojem to niste bili.

To je sveta tajna, koja je dugo skrivana unutar svakoga - vi ste oduvijek bili izražavanje Izvora.  Vaše pravo  jastvo nikada nije bilo, niti bi ikada moglo biti,  odvojeno od Jedne Sveprisutne Božanske Svijesti, jer je ona sve što postoji. Odakle  bi inače i vi sami došli?

Evolucija je jednostavno postupan proces prisjećanja kroz živote hodanja i padanja,  hodanja i padanja. Zemlja je snažna i teška škola, no škola koju ćete vi završiti kao moćna bića Svjetlosti. Sve se odvija prema planu i sada ste spremni da se uzdignete iznad tog hodanja i padanja,  i da uđete  fazu znanja.

Više Ja uvijek usmjerava duhovni razvoj,  i vi ste vođeni prema svakom koraku nužnom za vaše evolucijsko putovanje, i kroz njega. Ovo znanje će vam pomoći da se riješite tereta stalnog pokušaja mentalnog shvaćanja i analiziranja svega oko sebe. Mnoge metafizičke knjige napisane u prošlosti, iznijele su određene postupke nužne za duhovni rast. Ako ste privučeni nekoj praksi, to je u redu, jer su mnoge od njih zapravo bile utemeljene na istini, ali ako im niste privučeni ili vam se čine "prestarima",  onda vjerujte tome,  i nikada nemojte misliti da ste zbog toga neuspješni.

Većina vas prerasla je potrebu za vanjskim alatima. Mnoge stare knjige,  iako ne sve,  napisane su za početnike koji su trebali specifične postupke potrebne za nove razine razumijevanja.

Premještanje čovječanstva u više razine svijesti, izvana se manifestira kroz mnogo novih i vrlo razvijenih  učitelja. Vi ćete ih prepoznati po energiji njihovih riječi. Budite otvoreni, jer vam oni mogu  prezentirati ideje o istini, koje se na početku mogu činiti čudnima.  Mnoga razvijena Bića Svjetlosti sada se inkarniraju, kako bi pomogli onima koji su spremni premjestiti se na dublje i više razine, iznad onoga što im je do sada bilo poznato i čemu su poučavani.
Nema potrebe da shvatite sve, već samo znajte da ste vođeni.  "Majmunski um" voli diktirati duhovno putovanje sa svojim prijedlozima, idejama i prosudbama. Sjetite se da ljudski um može pristupiti samo onome što je već prisutno u svjetskoj svijesti, osim ukoliko mu se ne daje više - sa dubljih razina. Vi ste prerasli mentalno stanje – voli to, zahvali se tome na sugestijama, i ne obraćaj pažnju na to, i umjesto toga odabirete  da slušate i da budete vođeni iznutra. 

Bilo koje neugodno iskustvo kroz koje možda prolazite upravo sada, predstavlja samo stare energije (koncepte, vjerovanja, iskustva), koja sada izlaze na površinu, kako bi bila primijećena i interpretirana na višim razinama, a zatim otpuštena. Takva su iskustva znak  da ste spremni za dublje istine, koje ne mogu biti integrirane dok je staro još uvijek na svom mjestu.

Karmičke situacije koje zahtijevaju razrješenje, sada mnogima dolaze na pamet. Bolesti, iracionalni strahovi i sve druge stvari koje se smatraju problemima u trećoj dimenziji, sada sebe prezentiraju mnogim vrlo razvijenim dušama, koje su sada duhovno spremne i u stanju da ih otpuste. Za ozbiljnog tragaoca za istinom, problemi nikada nisu znakovi neuspjeha. Kada se čini da se stvari raspadaju,  prepoznajte to iskustvo kao znak da ste spremni da pogledate u sebe, i da ste sada dovoljno razvijeni da „obavite posao“.  Nikada nemojte na sebe ili na druge gledati kao na neuspješne na temelju vanjskih iskustava, jer možda svjedočite vrlo razvijenim dušama koje su u ovom životu odabrale da rade na dubokim razinama starih energija.
Postoje neki koji tendiraju negirati „probleme“ kad sa oni pojave, vjerujući da je to duhovniji način – probleme nije Bog odredio, i stoga oni ni ne postoje. To često postaje zamka za ozbiljne tragaoce,  jer iako je u stvarnosti to apsolutna istina, apsolutno se  ne može u potpunosti živjeti i iskusiti,  sve dok se ne postigne takvo stanje svijesti. Znajte istinu, ali živite iz svog najvišeg postignutog stanja svijesti.

Poricanje i otpor mogu učvrstiti probleme, jer energija poricanja i otpora – hrani probleme. Nikada nemojte negirati nesklad  u svom životu, već znajte da on nema stvarnu snagu --osim snage koju mu vi sami dajete. Ne kažemo da ne smijete posjetiti liječnika ako ste zabrinuti zbog nekih zdravstvenih pitanja, ili da bi posjeta liječniku značila korak  unatrag, jer se sveta pomoć  manifestira na svim razinama, i dostupna je na  svim razinama.

Kad vas sustigne neki problem:

1. Odbacite  izvanjsku sliku i znajte apsolutnu istinu - Bog nikada nije stvorio problem, tako da on nije ni stvoren, i nema zakona koji  ga podržava.

2. Uđite u sebe, zatražite vodstvo, i slušajte svoju intuiciju. Odgovori ne moraju doći u tom trenutku,  ali će se  razotkriti kad ih najmanje očekujete, i na način na koji niste ni očekivali. Nikad ne zahtijevajte  specifični  ishod (koncept), osim onog koji je najviši i najbolji za sve.

3. Poduzmite što god vam intuicija nalaže da činite.  

Ovi koraci pomažu ukloniti strah i otpor koji daju moć "problemima", koju oni sami po sebi ne posjeduju.

Vi se krećete prema novoj paradigmi življenja, razvijajući svijest o sebi kao o moćnim bićima – leptirima koji se pojavljuju  iz mnogo života provedenih u teškim čahurama dualnosti i odvojenosti. Čahura mora biti odbačena, bez obzira koliko je poznata i udobna mogla  postati, reflektirajući promjene u onome što jedete,  načinu na koji djelujete, vašem poslu,  i svim drugim stvarima u životu. Doživljavate promjenu  na način da otkrivate viši smisao običnih stvari, što ne znači da morate ostaviti iza sebe sve ono što je značajno za vas, već da morate biti spremni na to da neke stvari zauzmu novo mjesto, da evoluiraju u nešto novo, ili možda da se ostave iza sebe.

Ovaj način postojanja postaje automatski kad počnete živjeti uvijek usredotočeni na unutrašnjost. Želite li ostati u onome što je poznato,  bez obzira koliko to neugodno bilo, ili se želite premjestiti u nešto novo? Ne bojte se dragi naši, jer duhovno se novo, uvijek manifestira  u višim i boljim oblicima. Vi ne ostavljate ništa što je istinito, već počinjete razumjevati i doživljavati ove iste stvari na višim razinama.


Mi smo Arkturijanci, 26. travnja 2015. 

Channeller: Marilyn Raffaele

Translator: Mirna

No comments:

Post a Comment

INVOC


Za titlove kliknite na kvadratić u desnom donjem uglu video okvira.

INVOKACIJA

14:02:2014 - 09:00H BRISBANE, AUSTRALIA

13:02:2014 –24:00h ZAGREB, CROATIA

http://24timezones.com/

stock photo : Croatian flag butterfly flying, isolated on white background

Ron Head - Mihael - CROATIAN