Followers

Wednesday, October 3, 2012

SPECIALS - Predsjednik Urugvaja José Mujica - 03.10.2012

   
uruguay2.jpgNajinspirativniji predsjednik današnjice Predsjednik Urugvaja José Mujica sve je više poznat i poštovan u svijetu zbog toga što donira 90% svoje zarade u dobrotvorne svrhe. 

Clipboard013.jpgZaradio je ono što bi većina ljudi nazvala zavidnom reputacijom kao “najsiromašniji“ ili “najširokogrudniji“ predsjednik svijeta. Njegov nadimak “el presidente mas pobre” u prevodu znači “najsiromašniji predsjednik.” 

Predsjednik je u nedavnom razgovoru za medije izjavio da jedina velika stvar koju posjeduje je njegova Volkswagen “buba“ procjenjena na $1,945 američkih dolara. On zarađuje plaću od $12,500 na mjesec, no zaržava za svoje potrebe tek $1,250(N198,125) dok ostalo daje u dobrotvorne svrhe. 

Živi u seoskom imanju koja glasi na njegovu ženu Lucía Topolansky, senatoricu, koja, također, donira dio svojih prihoda. 

77-godišnjak koji je urugvajski predsjednik od 01. ožujka 2010. izjavio je za El Mundo: “Sasvim mi je dobro s tim iznosom; mora mi biti jer postoji veliki broj Urugvajaca koji žive sa mnogo manje.” 

Također je primjećeno da je pod njegovim vodstvom Urugvaj postao poznat po niskom stupnju korupcije. Tako je ta južnoamerička zemlja zauzela predzadnje mjesto po korumpiranosti prema Transparency International sveukupnom indeksu korumpiranosti. 

Yahoo News izvještavaju da ovaj predsjednik nema bankovnih računa, dugova niti kredita te da uživa u društvu svoga psa, Manuele. Kada mu istekne mandat, Predsjednik se nada još više odmarati na svom imanju zajedno sa suprugom i nerazdvojnim psom. 

Ovo je prava priča poučavanja vlastitim primjerom. Kada se tako postupa, lakše je ljudima slijediti taj primjer. 

Prevela: Marijana Pontoni


We are looking for volunteers wishing to post at these blogs, if possible with some previous experience. Please contact curadora64@gmail.com

No comments:

Post a Comment

INVOC


Za titlove kliknite na kvadratić u desnom donjem uglu video okvira.

INVOKACIJA

14:02:2014 - 09:00H BRISBANE, AUSTRALIA

13:02:2014 –24:00h ZAGREB, CROATIA

http://24timezones.com/

Ron Head - Mihael - CROATIAN